Jul på Kaiserborgen

Jul på Kaiserborgen

De mest julede indlæg i Kaiserborgens historie!

Jul på Kaiserborgen

Vi holder jul i vores eget hjem i år, og vi kan næsten ikke komme i tanke om et sted, vi hellere ville være på lige den dag! Bondegårdsidyllen passer perfekt til at skabe “Nøddebo Præstegård-stemning”, og vil tilføjer selvfølgelig vores eget præg, så vi holder en dansk-fransk jul.

Jeg har siddet og kigget på, hvilke elementer fra de andre år, jeg gerne vil have med i år. Derfor får du her en oversigt over de allermest julede indlæg fra bloggens gemmer.

Fransk julemad

Vi du have julestemning i hele huset – Hurtigt!? Så vil jeg anbefale dig at lave orangettes, franske juleappelsiner i sirup! Det dufter ubeskriveligt godt, og du kan bruge siruppen til gløgg. Lige nu sidder nogle i mit kontorfællesskab og snakker om mimosaer… Det kunne være en ide til julens velkomstdrink… Det må testes!

Orangettes er også fantastiske, hvis du skal have 13 desserter juleaften ligesom i Sydfrankrig!

Hvis du vil lave 13 desserter, duer det nok ikke, at en af dem er en risengrødskage, med mindre I er meget sultne ovenpå julemiddagen! Den er til gengæld god at have med til julefrokost, eller hvis du får julevisit mellem Jul og Nytår.

Til de 13 desserter hører til gengæld Pompe-à-l’huile, Sydfransk kage med olivenolie og appelsinblomst.

I Frankrig har man i det hele taget tradition for at spise mange små retter til Jul og Nytår i stedet for en stor portion kød og tilbehør. Selvom det også i Frankrig er helt normalt at spise (og drikke!) for meget til jul, giver denne form alligevel større muligheder for at dosere sit indtag, så man i teorien kan sænke overforbruget. Man sidder også længere ved bordet (5-6 timer er ikke unormalt!), så man nyder samværet og stemningen i længere tid.

Du kan læse meget mere om franske juletraditioner i dette indlæg.

Er 2022 en sparejul?

Budgettet er stramt for mange i år, men det er ikke den eneste grund til at spare på (over)forbruget. Vi har også en planet, der koger.

De mange franske småretter er ofte med kort eller ingen tilberedningstid (østers og andre skaldyr, de fleste af de 13 desserter…), og det sparer jo på energien.

Når det kommer til gaverne, kan det være et helt eventyr at lave dem selv, ligesom dengang vi byggede et dukkehus, som vores datter selv havde tegnet og sendt til julemanden. Der hang endda et portræt af hende på væggen i huset! Man kan ikke sige, at den jul manglede magi!

Oplevelser er også noget, man kan give til sine børn – Især når man opfylder deres ønsker! (Selvom det kan virke lidt grænseoverskridende for forældrene at tage en hel dag i legeland!).

Endelig må vi huske, at det før er lykkedes at skabe en god jul under svære omstændigheder – 2020 og 2021 var corona-år, og vi skulle holde os til små forsamlinger!

Kaiserborgen ønsker dig en rigtig god Jul!

Hvordan skal du holde jul i år?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.