Langtidshævet pizzadej: Denne bund er tynd, sprød og nem at lave.

Langtidshævet pizzadej: Denne bund er tynd, sprød og nem at lave.

Nem langtidshævet pizzadej

Langtidshævet pizzadej
God Weekend!

Lørdag = Pizza

Og vores er med bund af hjemmelavet, langtidshævet pizzadej! Jeg er jo ret stor fan af opskrifter, hvor man kan smække noget sammen dagen i forvejen, og så på få minutter fremtrylle noget fantastisk næste dag.

Herhjemme ser hele familien film hver lørdag aften – Med pizza! Da vi blev trætte af færdigkøbte pizzaer, måtte vi jo finde et nemt alternativ.

Hver fredag aften, mens jeg alligevel laver aftensmad (ofte pandekager), rører jeg en god dej sammen, der kan bruges til pizzabund og brød til næste dag.

Langtidshævet pizzadej og hjemmebagt brød smager bare af mere, og hvis du bruger de rigtige meltyper, kan du også få den lækre sprøde skorpe, som vi er rigtig mange, der elsker.

Opskrift på  Kaiserborgens lørdagspizza

Jeg gennemgår ingredienser og fremgangsmåde i videoen herunder, lige fra dejen, der sættes til at hæve fredag aften, til tips til, hvad vi kommer på af fyld.

Når det kommer til fyld, er det jo kun fantasien og køleskabets indhold, der sætter grænser. Vi kan godt lide, når pizzaen ikke bliver alt for overdådig, for vi sidder i stuen med en film på projektoren.

Hvis I vil høre mig udbrede mig om pizzabagning med udpræget københavneraccent, så se videoen!

… Og ja, jeg ved godt at filmen er alt for lang, men det er Kaninungen, der har filmet, og så har jeg en tendens til at hyggesnakke… her kommer en mindre detaljeret, skriftlig udgave:

Langtidshævet pizzadej:

1/2 kg. Hvedemel

250 g. Grahamsmel

250 g. Durummel

Mere durummel til udrulning

1/2 pakke gær.

4 spsk. Olivenolie

Salt

Koldt vand

Ingredienserne blandes og æltes til det bliver til en smidig dej. Hæver i køleskabet til næste dag. Tag dejen ud nogle timer før den tilberedes, så gærcellerne har tid til at vågne.

Fyld til pizzadejen:

Tag en lille kugle pizzadej fra, og rul den til en kugle. Kom mel på bordet, og rul dejen ud, så den passer til en bageplade (med bagepapir).

Fyldet varierer, men generelt er der 5 ting, der altid skal være der hos os:

Tomatsauce

Parmesanost

Olivenolie

Løg

Hvidløg

Oliven

… plus noget “kød” af en art: Nogle få bacontern, salamiskiver, prosciutto mv. Som hovedregel er det “lidt med godt”, bare lige nok til at tilføre noget umami. Hvis pizzaen skal være vegetarisk, bruger jeg champignons.

Dæk pizzaen med tomatsauce – Jeg bruger “grofthakkede tomater” i karton fordi man skal bruge utroligt mange tomater, hvis man skal have en sauce, der er koncentreret nok. Fordel de øvrige ingredienser på pizzaen.

Hav en rigtig god weekend!

Pizzabund med fyld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.