Tid til at plukke: Regnbuer!

Tid til at plukke: Regnbuer!

Regnbuer kan noget helt specielt

Ideer til aktiviteter med børn

Regnbuer optræder ofte i underholdning og kultur målrettet børn (se bare, hvad der skete, da vi gik i My Little Pony mode på Kaiserborgen) Det er ikke underligt, for de er altså bare fascinerende.

Regnbuer kan bygge bro mellem glæden ved farver, mytologi og fysik. Der er så mange spændende emner, man kan komme ind på med sine børn, når man ser en regnbue!

Derfor er afgrøden denne gang ikke spiselig, selvom skoven bugner af brombær. Næste gang der kommer en af disse dage, hvor sol og regn veksler, synes jeg, at I skal tage på regnbuejagt!

Regnbuer i mytologien

Vi kender historien om, at der skulle gemme sig en skat for enden af regnbuen, og de fleste kender nok også Bifrost fra den nordiske mytologi (ok, ok, “førkristen nordisk religion” – Jeg prøver bare at være modtagerorienteret og formidlende her!). Der er også mindst én regnbue i det Gamle Testamente, der annoncerer at syndfloden er ovre.

I kinesiske legender er regnbuen en tohovedet drage, der er et ildevarslende tegn.

Fortæl historierne, find flere på nettet, og opdigt nogle selv: Hvad tror du, regnbuen er lavet af? Hvor fører den hen? Kan man gå på den? Der er masser af næring til fantasien.

Regnbuer og farvespektret

Regnbuer giver også mulighed for at tale om farvespektret, og derfra kan man jo glide over i farvehjulet, komplementærfarver og blandinger. Der er meget læring i at lade børn male en regnbue.

Man kan også kigge på regnbuen, og tælle hvor mange farver, man reelt kan se. Ikke alle kan se den ultraviolette stribe!

Jeg opfordrer hermed til at tage på regnbuejagt i weekenden! Der er jo ikke nogen, der forbyder os at plukke brombær imens…

Flere billeder og historier på facebook og Instagram.

Regnbue i september
Sådan så det ud, da jeg fotograferede en regnbue tværs gennem bilen.
Regnbue i september 2
Lastbil på skattejagt?
Regnbuer i september 3
Sorte skyer
regnbuer i spetember 4
Denne her så jeg fra bussen.

2 Replies to “Tid til at plukke: Regnbuer!”

  1. Jeg er også ret pjattet med regnbuer 🙂 Man kan sige meget om (regn)vejret for tiden, men det er nogle forrygende, dramatiske skyformationer vi får at se! Jeg kørte fra Foulum til Grenå og så hjem til Aarhus i eftermiddag, og det var spektakulært at se skyerne på himlen over Djursland 🙂
    God weekend! Jette

    1. Ja vi må nyde dramaet på himlen, når vi nu ikke har fået så meget sol 😊God weekend til dig også!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.