Om nemme opskrifter, Groucho Marx og Middelhavslandendes enkelthed.

Om nemme opskrifter, Groucho Marx og Middelhavslandendes enkelthed.

Nem aftensmad
Aftensmad til hele familien på 45 minutter – Du arbejder kun et kvarter, resten klarer ovnen!
Anna Aulin-Christoffersen
Laks med blomkål og kikærter.
Saumon au chou-fleur et aux pois chiches.
Anna Aulin-Christoffersen
Couscous

Om nemme opskrifter, Groucho Marx og Middelhavslandendes enkelthed.

Hvornår er det for nemt?

Jeg brygger i øjeblikket på endnu et indlæg med en af de nemme opskrifter, jeg regelmæssigt tyr til. I processen har det slået mig, at det måske er lidt for nemt!

Jeg tænker nemlig tit: “ Det ved folk godt”, “det gør de i forvejen” eller “det er slet ikke et indlæg værd”…

Når man formidler til andre, må man naturligvis altid have modtageren for øje, og noget af det sværeste er at regne ud, hvor meget han/hun ved… Man må ikke tale ned til folk, og man må heller ikke tale hen over deres hoveder.

Jeg tror, at det er meget normalt at få det, som visse psykologer kalder “impostor syndrome”, altså en følelse af, at man bluffer, at man slet ikke kan og ved nok til at formidle det videre. Man føler lidt, at man bedrager folk.

Andre har kaldt det “Groucho Marx-syndromet”, idet komikeren siges at have udtalt, at han “aldrig ville gide at melde sig ind i en klub, der gerne ville have ham som medlem”. Jeg har en tendens til at underkende mine egne ting, præcis fordi de er mine. Kender du det?

Det simple er ikke nødvendigvis dumt.

Så må jeg minde mig selv om de forskellige grunde, jeg har til at dele opskrifter på bloggen:

  1. Det er en del af missionen, at det skal være enkelt og lige til at gå til. Der står for mange fancy og urørte kogebøger rundt omkring på hylderne i de danske hjem.
  2. Hvis jeg lige var flyttet hjemmefra, og skulle lære at lave mad helt forfra, ville jeg elske at finde måder, hvorpå en omgang pasta kunne blive god nok til en kærestemiddag.
  3. Det er opskrifter, hvor børnene kan være med i køkkenet. Grøntsager man selv har snittet ser mindre farlige ud, og man bliver fristet til at smage.
  4. Vi er nok ikke de eneste, der regelmæssigt kun har en halv time om aftenen til at lave mad. Man kan ikke leve af frysepizzaer og fiskepinde.
  5. Det middelhavskøkken, der inspirerer mig er ofte simpelt. I hvert fald, når det er autentisk. De fancy retter, man får på restauranter er festmad (men det emne kalder på et helt andet indlæg).
  6. Det skal være nemt at lave ordentlig og sund mad. BUM!

Så jeg pakker Groucho ned i skuffen, og arbejder videre med mit kommende videoindlæg om pizza!

God appetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.