Suppe med kylling og grønkål – med og uden trykkoger

Suppe med kylling og grønkål – med og uden trykkoger

Opskrift på en nem og sund suppe, som både kan laves i trykkoger og almindelig gryde.

Kyllingesuppe i trykkoger
Med en trykkoger er det hurtigt og nemt at få den helt perfekte suppe. Hvis du bruger en almindelig gryde, skal kogetiden fordobles.

En sund nudelsuppe med masser af grønsager er for mig den ideelle start på 2019

Jeg er ret glad for min trykkoger, som jeg mest bruger til supper og simreretter.

En ret, der i en almindelig gryde tager timevis at koge igennem, får den helt rigtige konsistens på meget kortere tid. For eksempel kan det godt betale sig at lade supper med kød i simre længe, så kollagenet suges ud af benene og finder vej til din tallerken. Det skulle være fantastisk for huden! Så er det altså smart med sådan en trykkoger, der kun er meget kortere tid om det.

I Frankrig findes der næsten ikke et hjem uden en trykkoger. Det er en nødvendighed, når begge forældre arbejder ude, men hele familien kommer hjem og spiser varm mad til frokost. Jeg var vildt fascineret af mine veninders mødre, der lavede simreretter om morgenen, inden de tog på arbejde, så det var klar til kl. 12…

Min trykkoger fungerer helt som den skal, og har gjort det i snart ti år. Eneste minus er, at låget er lidt besværligt at gøre rent, fordi det har mange krinkelkroge. Gryden er stor, men ikke større end at retten kan spises på 2-3 dage af vores familie på fire.

Når jeg laver suppen på en kylling, er der suppe til 2 dage, og så spiser vi kyllingekødet i en anden ret på tredjedagen. Til tider bruger jeg en suppehøne i stedet for en kylling. Det giver meget smag, men kødet bliver sjældent særligt lækkert, så der er der kun mad til 2 dage.

Opskrift: Suppe med kylling, nudler, grønkål og andre grøntsager

Ingredienser:

 • 1 almindelig stor kylling
 • Bladene fra en halv stok grønkål (vi har det i haven om vinteren)
 • 1/4 knoldselleri
 • 3 porrer
 • 3 gulerødder
 • 1 stor pastinak
 • 1 stor dusk timian
 • 3 mellemstore kartofler
 • salt, peber
 • olie til stegning
 • 2 “firkanter” kinesiske nudler
 • sojasauce

Fremgangsmåde:

 1. Varm olien i bunden af gryden. Gnid kyllingen med salt og peber, og steg den til skindet er gyldent. Dæk den med vand, og bring trykkogeren i kog. Lad det koge under tryk i 10 min. eller 20 min. i en alm. gryde.
 2. Imens: Fjern stilke og 2stivere” fra grønkålen og hak den. Skær porrer i stykker på 1/2 cm. og skær gulerødderne i skiver på ca. samme tykkelse. Skær de øvrige grøntsager i tern på ca. 1/2 cm.
 3. Hæld grøntsager og timian i gryden. Man kan med fordel lægge timian i en tepose med knude på, så der ikke kommer “grene” i suppen.
 4. Fisk kyllingen op, så den ligger øverst. Bring det hele i kog, og lad det koge under tryk i ca. 30 min. (mindst 1 t. i almindelig gryde).
 5. Luk op for gryden og tag kyllingen op. Den falder sikkert fra hinanden, fordi den er helt mør. Gem kyllingen til senere.
 6. Læg nudlerne i gryden og lad koge 5-10 min. uden låg. Suppen bliver jævnet let, og nudlerne bliver møre.
 7. Server varm, og lad det være op til den enkelte at salte suppen med sojasauce.

Det er en fantastisk nem og billig hverdagsret, og i vores familie er der suppe til 2 dage, og kylling til 1 dag. Timian skulle desuden være bakteriedræbende, så vinterens infektioner kan bare komme an!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.