Hvordan går det med minimalismen?

Hvordan går det med minimalismen?

En lille statusopdatering og et godt tip

Nu har jeg jo været i gang med det oprydningsprojekt i to hele år – Og tro mig, så længe skulle der til i mit tilfælde! Jeg har virkelig været en dimsedame, og der er stadig plads til forbedring.

Det sted, hvor oprydningen virkelig har haft en effekt, er i mit tøjskab (og skuffer). Ikke alene har jeg næsten intet rod, jeg er også meget lidt fristet til at købe nyt tøj. Jeg har nærmest det, man kalder en Capsule wardrobe, og det passer mig fint, for jeg er simpelthen så glad for alt det jeg har. Endnu bedre: Jeg ved præcis hvad jeg har, og kan planlægge mit tøj ud fra hukommelsen.

At mit forbrug er kommet ned er godt for pengepungen og miljøet, men faktisk også for humøret. Jeg har opdaget at glæden ved det tøj jeg har er større end glæden ved at købe nyt! Er det ikke fantastisk?

Hvordan bliver man så glad? Marie Kondo anbefaler jo, at man går ud fra mavefornemmelsen, men hvis man ikke gider at sidde på gulvet og føle på sine underhylere, har jeg fundet et quickfix i bloggen WhoWhatWear.

De har simpelt hen lavet en liste over tillægsord, der beskriver stil. Ideen er så, at man vælger tre ord, og så er det retningslinjen, man går efter, når man vælger sit sæt om morgenen. Man kan også bruge ordene til at bestemme, om et stykke tøj passer i garderoben, eller om man skal skille sig af med det (eller lade være med at købe det).

Sådan gør jeg

Jeg har valgt ordene Simple, Minimalist og edgy. Jeg føler mig ikke godt tilpas med alt for meget tingeltangel, men en enkel del af outfittet må gerne være lidt af et statement (som fx. den røde cowboyhat).

Minimalistisk, simpelt, edgy
Uddrag fra en instruktionsvideo, jeg skød i dag.
Minimalistisk og simpel teeshirt og frisure, lidt edgy smykker.

Det kræver selvfølgelig en del selvindsigt at vælge de tre ord – Men det er en del af den rejse, en total oprydning er!

Hvilke tre ord beskriver din stil bedst?

Ps. Bare rolig: der kommer snart opskrifter igen!

Hvis du er nytilkommen undrer du dig nok over, hvad det pludselig er for et indlæg, jeg udgiver: Skal det nu til at være en modeblog? Hvor er opskrifterne og naturoplevelserne?

Det vigtigste at forstå i dette indlæg er for mig det miljømæssige perspektiv i at skære ned for sit forbrug – Uden at gå på kompromis med livsnydelsen! Det er hele grundfilosofien bag denne blog: Jeg vil gerne leve sundt og miljøvenligt, men det skal være et tilvalg og ikke et fravalg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.