Valnødder: Et besværligt bekendtskab

Valnødder: Et besværligt bekendtskab

Valnødderne er mit evige hængeparti her på Kaiserborgen

Valnødder fra vores eget træVi har jo vores store fantastiske valnøddetræ, som hvert år giver et stort antal nødder. Vi får dem bare aldrig spist!

Og før du tænker “så giv dem til mig!”, så lad mig bare fortælle dig, at du skal passe på hvad du ønsker dig. Valnødderne smager pragtfuldt, men de er stort set umulige at få ud af skallerne. Det er ikke bare det, at de går i små stykker når man knækker dem, stykkerne sidder simpelthen fast i skallerne.

Det betyder at man bruger uendelige mængder af tid på at skille kerner fra skaller, og alligevel risikerer man at bide i noget hårdt, når man skal have sig en nød.

Derfor spiser vi næsten aldrig valnødder!

Det er skruen uden ende: Vi køber ikke nødder, fordi vi har masser af vores egne, og det er dumt at købe noget i dyre domme, som man har liggende i skuffen i forvejen. Vores egne nødder er besværlige, så dem får vi heller  spist.

Vi vil virkelig gerne spise valnødderne: De smager fantastisk og er sunde – Ikke mindst indeholder valnødder omega3!

Jeg har nu sat mig for at knække alle de nødder vi har og finsortere dem, så de kan bruges i brød og kager. De fine store kerner kan vi kun drømme om.

Knæk en valnød
Sådan knækker man bedst en valnød: Lad være med at udøve trykket der hvor nødden er “sat sammen”. Knæk den så den presses sammen, så kan nøddeskallen fjernes i kvarte, hvilket gør det (lidt) nemmere.
Knækkede valnødder
Sådan: Perfekt til brød og kager (men ikke til at pynte Waldorf-salaten…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.