Ideer til temafest på budget

Ideer til temafest på budget

Denne ide kan bruges til alle slags temafester for både børn og voksne:

Børnefødselsdage skaber store forventninger.

Især måske hos forældrene! I år blev Kaninungen 8 år, og det gik op for mig, at det nok var sidste chance for at holde en My Little Pony-temafest (Indlægget er ikke sponsoreret – faktisk nærmest det modsatte).

Jeg var selv vild med de farvestrålende heste som barn, og universet er ikke blevet mindre fascinerende af at have fået et millenial-pift i den nye udgave.

Da nummer to jo som bekendt er en søn, der er vild med traktorer, biler og andet mekanik, tænkte jeg som sagt, at det var sidste chance. Tænk hvis Kaninungen er for stor næste år? Hun har allerede meldt ud, at næste års tema bliver rockfestival…

Vores budget til festen var dog ikke svimlende. Derfor kunne vi ikke tillade os bare at købe et hav af officielt merchandising ind. Heldigvis er vi kreative, og fik fremstillet både pynt og kager, der passer.

Hvordan laver du en helstøbt temafest på budget?

Hvordan laver man så en temafest uden at købe sig fattig i merchandise? Man studerer temaet grundigt.

  • Lav et farveskema og indkøb/fremstil pynt, der passer.

Hvis man ser på My Little Pony, er det ikke bare “overdådige pastelfarver”, men en helt bestemt lilla, pink, gul, blå etc… Det gælder også for andre temaer. Hvis man fx vil lave en studenterfest med “Great Gatsby”-tema, må man se på datidens (eller filmens) farver: knækket hvid, hør, guld og glitter er et godt udgangspunkt.

Da vi først havde farvepaletten, bestilte jeg ensfarvede balloner, servietter, sugerør osv. der passede, på nettet. Man kan købe mange meget specifikke ting på diverse festhjemmesider. Derudover havde vi en dug til gavebordet og en plakat med “the real deal” på.

  • “Fænomenologi”:

Et svært ord (hvis man ikke lige er religionshistoriker eller filosof), som her dækker over de faste elementer i et tema. I tegnefilm er der ofte nogle meget specifikke roller for hver karakter, som børnene identificerer sig med: “Den søde”, “den kloge”, “den modige” osv.

I MLP har hver figur et decideret tegn, som vi tegnede på kulørt papir og hængte op som en guirlande. Jeg havde også organiseret en skattejagt med poster, der passer til hver enkelt pony: en quiz om dyr, et spil fodrundbold (rundbold med en fodbold), en venskabsquiz (se nederst i indlægget for fremgangsmåde), fiske æbler i en spand, ballondans… De forskellige karakterer er jo skabt, så alle børn har én at identificere sig med, så hvis du bruger dem, har du mere eller mindre garanti for at alle har det sjovt.

  • Lad kager mv. indgå i temaet uden at være alt for bogstavelig.

MLP unicorn cupcakes til temafest

Vi var heldige, at det er så moderne med “unicorn-” alting. Hvis du slår det op inde på Instagram kan du se, hvad jeg mener. Det var jo som skabt til at passe ind i vores tema… Og det er altså nemmere at lave unicorn cupcakes med frosting, slik og krymmel i de rigtige farver (se pkt. 1) på toppen end at stå og fremstille en ponyformet kage…

  • Hav det sjovt, og undgå især at blive for perfektionistisk med temaet.

Alle børn havde en forrygende fest, og vi sluttede af med fuld drøn på musikken og discokugle… Pinkie Pie Style!

My little Pony temafest med balloner
Pynten er klar, snart kommer gæsterne.

 

Slikposer til temafest
Slikposer er altid efter princippet “lidt, men godt” herhjemme. Vi havde valgt slik, der passede i farvetemaet og fint pyntede poser.

BONUS 1: Sådan laver du en venskabsquiz.

Lav en liste over 5-10 generelle spørgsmål: Hvad er din yndlingsfarve, hvilket fag kan du bedst lide i skolen, hvad er farven på dit penalhus… Spørgsmålene tilpasses gæsterne, eksemplerne her er til skolebørn.

Deltagerne deles op i to hold, og en repræsentant for hold 1 tages med uden for døren. Repræsentanten besvarer 1 spørgsmål, og man kommer ind igen. Nu skal hold 1 gætte, hvad repræsentanten har svaret. Hvis de kan gætte det, får de 1 point. Hvis ikke, går spørgsmålet til hold 2, som hvis de gætter rigtigt får 2 point.

Bagefter tages en repræsentant for hold to med ud, osv.

Det er sjovest, hvis man kan lave hold der giver mening. Her var det pigerne fra to forskellige klasser, men det kan også være pigerne mod drengene osv. Ideen er, at deltagerne fra ens egen gruppe skal have en (venskabs-)fordel.

Bonus 2: Sådan laver du en traktor af is!

Sønnike blev to år, og er vild med traktorer. Her kan du se, hvordan jeg rørende enkelt lavede en traktor af hans yndlingselementer: Is, pålægschokolade og vandmelon! Han snakkede om den i dagevis efter…

Ps. Jeg glæder mig allerede til at holde Paw Patrol-fest (eller hvad der nu bliver moderne) om et par år.

Traktor af is

Vil du have flere ideer til din næste børnefødselsdag eller temafest? Se hvad jeg har skrevet de andre år her, her og her.

Holder du fødselsdag for lidt større børn? Se tips til en vellykket tweenfest lige her.

One Reply to “Ideer til temafest på budget”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.