Pasta med kærlighedsæbler!

Pasta med kærlighedsæbler!

Nem og lækker hverdagsmad – med feriesmag!

Tusind tak for jeres opbakning i går – Det varmer og giver blod på tanden.

Nu skal det jo ikke blive meta det hele, så jeg tænkte, det var på tide med en opskrift.

Skolebørnene er startet igen og de fleste er tilbage på arbejde, og derfor synes jeg, at det er på sin plads med en nem gang aftensmad, der næsten kan passe sig selv mens man smører madpakker og yder førstehjælp til lektierne.

Denne her pastaret er godkendt af alle i vores lille familie, fra den lille på to til den lidt større på 46. Kolibrien har endda forsikret mig om, at den var værdig til at figurere på menuen i en italiensk restaurant.

Tomater er i højsæson, og det er en gudespise. At retten smages til med æblecidereddike er ikke et tilfælde: En kok har engang fortalt mig, at de sukkerarter, der findes i æbler er de samme som dem i tomater (eller de ligner i hvert fald meget). Derfor er æblecidereddike genialt til at fremhæve smagen af tomater, da æblesmagen er blevet koncentreret gennem fermenteringen. Æblecidereddiken er dermed et sundt alternativ til ketchup eller sukker i alle retter med tomat.

At tomater og æbler er beslægtede smagsmæssigt (om ikke rent botanisk) kommer ikke bag på folk ved middelhavet. De fleste ved at tomat hedder Pomodoro (“guldæble”) på italiensk, men det er mindre kendt, at den sydfranske betegnelse er pomme d’amour – “kærlighedsæble”.

Min kærlighed til tomater er i hvert fald stor – Så længe de ikke har været i nærheden af et køleskab!!!

Pastasauce med kærlighedsæbler

Nem aftensmad
Aftensmad til hele familien på 45 minutter – Du arbejder kun et kvarter, resten klarer ovnen!

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

4 meget modne tomater

2 mellemstore løg

1 fed hvidløg

4 store kviste timian

3-4 spsk. Olivenolie

1 spsk. Æblecidereddike

Salt

Pasta til 4 personer

Revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Stilken og den hårde base fjernes fra tomaterne, og en stilk timian stikkes ind i hver tomat. Løgene og hvidløgene skrælles og det hele lægges i et ildfast fad overhældt med olivenolie. Bag ca. 30 min. ved 200 grader celsius.

Kog pastaen og gem vandet.

Læg grøntsager og evt. Den saft, der måtte have sivet ud i bradepanden i en gryde og blend med stavblender, til du opnår en cremet masse (en alm. Blender kan bruges, men giver mere opvask). Smag til med æblecidereddike og tilsæt 1-2 slevfulde af kogevandet fra pastaen.

Lad saucen simre lidt ved svag varme. Stivelsen fra pastaen jævner saucen, men pas alligevel på med at tilsætte for meget vand.

Smag til med salt, men vær forsigtig: Ovnbagningen har koncentreret grøntsagernes egen smag, så du behøver ikke at pifte den ret meget – og resten sørger osten for! Husk også at fjerne evt. timianstilke.

Server drysset med parmesan og med en god rosé til de voksne. Så er det næsten som om, man stadig var på ferie.

Kærlige hilsener fra os på Kaiserborgen.

One Reply to “Pasta med kærlighedsæbler!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.