Minder fra vores tur til Frankrig i Coronatiden.

Minder fra vores tur til Frankrig i Coronatiden.

I er mange, der har fulgt med i vores Frankrig-tur. Der har været mange læsere, der har kigget mig over skulderen, når jeg fortalte om årsagen til vores rejse, og hvordan vi kunne retfærdiggøre at rejse midt i en Corona-tid, og mange har fulgt med på Instagram, når jeg har delt nogle af de skønne oplevelser, turen bød på.

Derfor skylder jeg jer også, at fortælle lidt om, hvordan turen så ud fra kulissen.

Først og fremmest rejsen.

Vi havde en kæmpe mappe med papirer, ingen nogensinde fik at se: Coronapas, testresultater, vaccinecertifikat, karantæneerklæringer, tro-og-love-erklæringer… Ud fra princippet “livrem og seler” havde vi besluttet at følge den strengest mulige fortolkning af reglerne både i Danmark, Tyskland, Belgien og Frankrig… Faktisk havde vi også papirer med til Holland, hvis vi skulle fare vild på den nye rute, vi havde lagt (netop for at undgå Holland).

Derudover havde jeg et gigantisk lager af mundbind, spritservietter til huden, spritservietter til toiletter, almindelige vådservietter, lommetørklæder, affaldsposer og papkrus. Ikke så miljøbevidst, men nok til at opretholde en høj hygejnestandard hele vejen.

Det blev brugt, men ikke som jeg havde forventet: begge børn kastede op undervejs!

Hotel og faciliteter

Der var kø for at komme ind og tjekke ind på hotellet. Det skyldtes, at man først måtte tjekke ind efter kl. 16, da værelserne skulle desinficeres. Desuden måtte kun 1-2 personer komme ind i lobbyen ad gangen, så der stod en kødrand udenfor hotellet.

Der var påbud om mundbind på hotellet (og alle andre steder indendørs), og pooltiden var skemalagt, så kun få værelser havde adgang ad gangen. Det sidste var ret lækkert, vi havde den nærmest for os selv i den tilladte periode.

Vi oplevede ikke de store restriktioner, når man ser bort fa mundbind, hverken på hotellet, restauranter, forlystelsespark eller andre steder.

Vores besøg på plejehjemmet var reglementeret: Kun en gruppe gæster om dagen, og højst to personer, hvis det foregik indendørs. Heldigvis var vejret med os, og vi kunne sidde ude alle sammen og besøge Oldemor på 95!

Til gengæld blev vi en enkelt gang påtalt på gaden af en rar politidame, fordi vi ikke havde mundbind på. Så vidste vi det! (Det var meget få, der respekterede påbudet).

Om vi nød det?

Selvfølgelig!

Jeg vil lade billederne tale for sig selv.

Vi følte os med andre ord slet ikke hæmmet, og var aldrig i en situation, der føltes usikker.

Jeg håber på mange rejser i fremtiden!

One Reply to “Minder fra vores tur til Frankrig i Coronatiden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.