Merveilleux med hvid chokolade, hindbær og kokos

Merveilleux med hvid chokolade, hindbær og kokos

Vidunderlig marengskage fra Belgien

Opskrift på kage med hvid chokolade
Merveilleux!

Le merveilleux er den nye it-kage.

I hvert fald hvis man skal tro Vogue – Og det skal man tit.

Merveilleux giver macaron’en kamp til stregen smagsmæssigt, og så er den nemmere at lave. Den består af to marengs sammensat med en chokoladecreme baseret på flødeskum (i visse konditorier bruger de smørcreme, fordi det er nemmere at arbejde med og mere stabilt, men den oprindelige udgave er med flødeskum). Helheden rulles i chokoladespåner.

Det er normalt en ret stor kage (som et babyhoved eller en lille kokosnød), men jeg valgte at lave en mindre udgave til min 40-års fødselsdag, som jeg holdt i familiens skød. Større tamtam er udsat til en mindre hektisk periode…

Normalt laves den med mørk belgisk chokolade, men jeg ville gerne have en mere forårsagtig smag. Da marengs skal bage (tørre) i lang tid, bagte jeg dem dagen i forvejen.

Opskrift på merveilleux med hvid chokolade, hindbær og kokos

Ingredienser:

Til marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis

Til cremen:

  • 200 g hvid chokolade
  • 2,5 dl fløde

Desuden:

  • ca. 2 dl kokosmel
  • 1/2 glas god hindbærmarmelade

Fremgangsmåde:

Læg en tsk. hindbærmarmelade på marengsen
Opskrift på hvid chokoladecreme
Den hvide chokoladecreme
  1. Bag marengs: Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis ca. midtvejs. Sæt marengsmassen på en bageplade med bagepapir i klatter med ca. 2 spsk. i hver (der skal helst være et lige antal, da man bruger to pr. kage). Lad dem tørre i ovnen på ca. 100ºC i ca. 3 timer – De må helst ikke få farve. Lad dem køle helt.
  2. Cremen: Hak den hvide chokolade og lun fløden. Rør de to ingredienser sammen, til chokoladen er helt opløst. Køl hurtigt massen ned, så der ikke dannes bakterievækst. Når massen er køleskabskold (under 5ºC), piskes den som almindelig flødeskum – Den bliver dog mere tyk i konsistensen.
  3. Nu skal Merveilleux’erne samles: Kom en teskefuld marmelade på halvdelen af marengsene. Smør et lag creme ovenpå og sæt marengs nr. 2 på toppen. Når det er gjort ved alle, smøres kagerne helt ind i creme og rulles forsigtigt (brug en spiseske) i kokosmel.

Jeg serverede champagne til. Der var en rest hvid chokoladecreme, som vi spiste næste dag med friske blåbær og jordbær – Jeg kunne godt finde på at lave cremen alene til dette formål.

Opskrift på belgiske merveilleux kager
Happy Birthday to me!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.