Interview i “Connaissances”- Apparition de Kaiserborgen dans un blog danois sur la France

Interview i “Connaissances”- Apparition de Kaiserborgen dans un blog danois sur la France

Anna Aulin-Christoffersen
❤️

Kender I Connaissances?

Jeg har været så heldig, at Jette, der har bloggen Connaissances, har ladet mig optræde lidt ovre hos hende. Hvis du følger med herinde, og gerne vil læse meget mere om Frankrig, skal du skynde dig over og følge med i Jettes finurlige univers. Hun skriver om alt, hvad der er fransk, fra sprogets veje, omveje og afveje til filmanmeldelser over historiske anekdoter, rejsetips og meget andet.

Nu har hun altså startet et nyt tema, hvor hun spørger danskere med tilknytning til Frankrig om deres franske chez-moi. Det var lidt svært at beslutte mig, for jeg har jo boet og været mange steder i Frankrig, men jeg valgte min svigerfamilies egn på grænsen mellem Normandiet og Picardiet, da jeg ved, at ikke mange danskere kender til denne perle af et område.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at vide mere om den egn, jeg beskriver, kan man se flotte luftfotos (og min svigerfar der spytter vand) i denne korte franske tvudsendelse.

… Og hvis det er første gang, du læser Kaiserborgen, så siger jeg velkommen til min halvskøre blog om mad, have og kærlighed til landskabet i Nationalpark Mols Bjerge – Med mange, mange afstikkere, for vi er en dansk/fransk familie, og jeg skriver også tit om kulturforskelle og meget andet.

Du kan følge med herinde, men også på facebook eller Instagram, og da jeg er virkelig nysgerrig af natur, må du rigtig gerne sige hej i kommentarfeltet, hvis du har lyst!

Francais: 

Je donne une petite interview à un blog danois.

Ce blog s’appelle Connaissances, et il est écrit au quotidien par Jette, une grande connaisseuse de tout ce qui touche de près ou de loin à la France.

Les danois étant depuis toujours un peuple de voyageurs, beaucoup de danois connaissent et apprécient la France, ce qui fait le succès de Connaissances.

L’interview est entièrement en danois, mais voici un petit résumé:

Le thème de l’entretien est Mon “chez-moi” en France, et j’ai choisi la Normandie/Picardie de ma belle-famille, bien que le Gard, Avignon et Paris font également partie de ma vie. La raison en est que peu de danois connaissent cette région, qui pour moi constitue une perle méconnue.

Vous pouvez voir de belles images aériennes (et mon beau-père qui crache de l’eau) dans cette émission de France 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.