Guide til Ebeltoft, Djursland og Mols i Efterårsferien 2022

Guide til Ebeltoft, Djursland og Mols i Efterårsferien 2022

Leder du efter tips til vinterferien 2023? Se her.

Inden vi går videre med sagaen om, hvordan det var at flytte til udlandet som barn, vil jeg lige give mine bedste tips til Djursland i Efterårsferien.

Jeg elsker jo at rejse, men jeg må jo også anerkende, at jeg bor et sted, hvor turister elsker at rejse til!

Få de lokales bedste tips

Jeg bor jo på Djursland med min familie på min farfars gård, som han købte i 1961. Det betyder, at jeg har holdt ferie i området hver gang, jeg ikke har været ude og rejse, siden jeg blev født.

Området har ændret sig meget, ikke mindst siden Maltfabrikken er blevet bygget om til et kulturcenter, hvor jeg har min kontorplads. Der er mange børnefamilier, bla. fra den kreative klasse, der er flyttet til Ebeltoft og omegn, og med projekter som Friland og Grobund er der blevet skabt et levende miljø for folk, der tænker anderledes.

Jeg har spurgt omkring mig, hvad de lokale – Nye som “gamle” – synes, en familie skal foretage sig, hvis de holder ferie på Djursland.

Mangler der noget? Sandsynligvis, for der er virkelig meget, man kan opleve som familie på Djursland! Troede du måske, du skulle slappe af i din ferie?!?

Og så må jeg også lige pointere, at jeg hjælper Ebelfestival 2022 og flere handlende, bla. på havnen i Ebeltoft med deres markedsføring, men indlægget her er ikke sponsoreret, og ingen har bedt mig om at lave det!

Ebeltoft og Ebelfestival

Ebelfestival

Hvert år i efterårsferien går en flok frivillige, de handlende, en masse udstillere og andre aktører sammen om at lave Ebeltoft om til en stor markedsplads med boder, gøgl, aktiviteter, spisninger, smagninger, optog og andre festligheder.

Æblet er centrum, men du kan opleve meget andet end æblemost og æbleskiver – Selvom det allerede kan være grund nok til at komme!

Der er et rigt program, og de fleste butikker, restauranter og lignende laver særlige Ebelfestival-aktiviteter for børn og voksne.

Mød op og gå på opdagelse, eller planlæg ud fra programmet, som du finder her.

Maltfabrikken

Ingen tur til Ebeltoft uden at besøge Maltfabrikken – Lov mig det!

Ud over at se udsigten, skal de voksne besøge Brewpubben, hvor de kan smage spændende øl!

I selve Maltfabrikken er biblioteket et trækplaster for børn og voksne, og der er masser af aktiviteter.

Læs programmet for Maltfabrikken her.

Maltfabrikken i Ebeltoft om natten

Ebeltoft

Når du alligevel er til Ebelfestival, så synes jeg, du skal omkring hele byen – Også havnen, som også deltager med aktiviteter, og hvor der er butikker og restauranter i særklasse.

Ud over dem, der kommer sejlende, er der faktisk ikke ret mange turister, der ved, at der er en spændende havn i Ebeltoft!

Læs mere om hele Ebeltoft her.

Naturoplevelser på Djursland i efterårsferien

Mols Bjerge

Du skal selvfølgelig besøge Mols Bjerge. Hvis du ikke kender området, som er lidt diffust på kortet, vil jeg anbefale at lede efter Trehøje, Agri Bavnehøj, Tinghulen, Fuglsø og området omkring Molslaboratoriet. Her finder du den “ægte Mols Bjerge-følelse”!

Karpenhøj Naturcenter

Karpenhøj Naturcenter i Knebel arrangerer ture – Du kan for eksempel komme på ravjagt!

De har desuden en “forpost” på Maltfabrikken, hvor du kan spørge ind til flere oplevelser og købe fedt udstyr til udelivet!

Læs mere her.

Havmøllen og Jernhatten

Tag en tur ud til Jernhatten og oplev stranden og det smukke landskab, og besøg Havmøllen kulturcenter, hvor caféen og gårdbutikken holder åbent i efterårsferien – Så hyggeligt, og forholdsvist nyt, så det er nok ikke noget, du har oplevet, hvis du har kendt området for nogle år tilbage.

Læs mere om Havmøllen her.

Ørnbjerg Mølle

En lidt skjult perle mellem Ebeltoft og Feldballe. Den gamle vandmølle er restaureret og man kan til tider opleve, hvordan mel blev malet i gamle dage.

Området omkring møllen er fantastisk at gå tur i, og rummer også en del historie fra besættelsestiden, da modstandsbevægelsen kastede materiel ned i området.

Læs mere om Ørnbjerg Mølle og se kalender for aktiviteter her.

Ørnbjerg Mølle på Djursland

Sletterhage

På spidsen af Helgenæs ligger Sletterhage, og det er værd at besøge Fyrtårnet, Tyskertårnet og området rundt om. Du kan også være heldig at opleve store tankskibe og krydstogtskibe, der passerer på vej ind mod Århus.

Læs mere om Sletterhage Fyr her

Kalø Slotsruin… Og gårdbutik

Kalø Slotsruin er fantastisk, men også tit overrendt af turister! Hvis du alligevel vover dig derud, kan jeg anbefale at tage et kig i Kalø Økologiske Gårdbutik, som ligger ved den økologiske landbrugsskole. Gode lokale produkter – alt sammen økologisk!

Se mere her.

Området omkring Ahl

I nærheden af Ebeltoft snor stien sig langs Ahl Strand og gennem den smukke gamle skov. Det er lidt af et eventyr, og en af de bedste efterårsture i området!

Bønnerup Strand

Hvis du vil opleve Norddjurs, er mit favoritsted Bønnerup Strand, hvor du både kan købe lækre fisk på havnen og gå en fantastisk tur på den vilde strand.

Seværdigheder, parker og andre institutioner

Djurs Sommerland: Magisk Halloween

Som faste gæster i Djurs Sommerland hvert eneste år, kan vi varmt anbefale deres “Magisk Halloween”-uge. Flere tusind græskar, to haunted houses (et for de store, et for de små), pynt, mekaniske dukker, udklædte medarbejdere og gæster… Det hele er der. Min personlige anbefaling er at prøve “Kannibalgryderne”, som til lejligheden bliver mørklagt og oplyst med diskolys og laserstråler – den kan prøves fra en ret tidlig alder, og er altså ekstra god i efterårsferien.

Hvis du tør skal du også prøve en sort softice!

Læs mere om Magisk Halloween her.

Skandinavisk Dyrepark

Min favoritdyrepark om efteråret: Der er god plads og høje træer, og det giver noget helt særligt at gå rundt mellem de gyldne egetræer og støde på et vildsvin!

Der er halv pris på billetten for børn under 12 år i efterårsferien, og sjove aktiviteter.

Ree Park – Ebeltoft Safari

Der er ekstra aktiviteter i parken hele efterårsferien: Bla. Pop up foredrag og Halloweentema med magiske væsener, som gør turen ud til de eksotiske dyr til noget ekstra særligt.

Læs mere om Ree Park i efterårsferien her.

Glasmuseet i Ebeltoft

Der er en helt særlig tradition for glasfremstilling og glaskunst omkring Ebeltoft, og Glasmuseet gør et stort nummer ud af både at rumme noget for børnefamilier og glaskunst-kendere.

Der er gratis entre for børn i efterårsferien (op til 17 år), og en masse aktiviteter!

Se mere om de aktuelle udstillinger og aktiviteter her.

Gammel Estrup

Der er æblehygge i efterårsferien på herregårdsmuseet Gammel Estrup – til gengæld gemmer de de Halloweenrelaterede aktiviteter til Allehelgensaften (hvor de jo hører til).

Læs mere om æblehygge, hvor du kan lave din egen most, her.

Er du klar til flere oplevelser?

Så kan du tjekke denne bog, skrevet af en lokal!

One Reply to “Guide til Ebeltoft, Djursland og Mols i Efterårsferien 2022”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.