Boganmeldelse: Greece. The Cookbook

Boganmeldelse: Greece. The Cookbook

Græsk madlavning
Kender du typen, der lige smider benene op og læser en kogebog?

Ærligt talt: Jeg er ikke helt færdig med at læse denne bog

Greece. The Cookbook af Vefa Alexiadou (Forlag: Phaidon) er nemlig et monstrum på 704 sider og er kolonorm!

Det er kun godt: Jeg nyder nemlig hvert minut jeg bruger på at læse den. Det er en opskriftsamling med retter fra hele Grækenland og med en generel beskrivelse for hvert kapitel. Kapitlerne er tematisk inddelt: Mezedes, supper, salater… men også efter råvaregrupper: Grøntsager, fisk, kød…

Jeg har altid været vild med Grækenland og den græske madkultur, så derfor stod denne bog meget højt på min ønskeliste til Jul.

Alt ser næsten ubærligt lækkert ud, og man lærer hvordan grækerne får den mest simple mad til at smage fantastisk (hvis du har bevæget dig uden for “all inklusive”-buffeten på en ferie i Grækenland, ved du hvad jeg taler om!).

Bogen er smuk i sig selv, og teksten emmer af hedonisme og sågar sensualitet. Hvor ellers kan man læse sætningen “spread the tentacles attractively…”

Jeg har allerede lært meget – Ikke mindst det før omtalte græske trick til lækre grøntsager.

Jeg glæder mig til at læse den færdig og servere nogle græsk-inspirerede specialiteter!

(For god ordens skyld: Indlægget er ikke sponsoreret. Du kan læse mere om bogen og forlaget her.)

One Reply to “Boganmeldelse: Greece. The Cookbook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.